» Blog » Vovvar i bilen? Glöm inte buren!

Vovvar i bilen? Glöm inte buren!

Ska du och familjen ut på bilsemester? Självklart ska ju även människans bästa vän få åka med. Se bara till att du har koll på hunden och att den inte sitter lös i bilen när ni kör. Om man blir stoppad av polisen när man har en lös hund i bilen, kommer man få betala dryga böter. Denna onödiga utgift kan dock lätt undvikas med hjälp av en säkerhetssele eller hundburar.

Säkerheten först

Du kanske tycker att det är löjligt. Du har ju kört med hunden lös i bilen i många år utan att något har hänt. Men det är verkligen viktigt att hunden inte sitter lös i bilen under färd. Om hunden sitter lös riskerar du inte bara din hunds liv men också ditt eget. I allra värsta fall även livet på dem i andra bilar som du möter på vägen.

En lös hund kan bli dödlig vid en krock. Ju högre hastigheten är vid en krock, desto större blir skadorna. Hunden behöver inte vara stor och tung. Även de allra minsta raserna kan göra riktigt stor skada om man har otur. Därför måste din hund alltid sitta i en hundbur eller fastspänd i en sele under färd. Hundbur är dock att föredra, om man har plats för en. Detta gäller speciellt de större raserna.

 

Så hittar du en bra hundbur

I dag är det relativt enkelt att hitta en bra hundbur till bilen. De allra flesta på marknaden håller hög standard, samtidigt som de inte är speciellt dyra. Att köpa riktiga hundburar till bilen är en bra investering, både för dig, din hund och dina medresenärer.

När du letar efter en hundbur till bilen, se då till att ha bilens mått till hands. Alla burar är olika, så alla passar inte i alla typer av bilar.