» Blog » Trött på vintermörkret?

Trött på vintermörkret?

Det är du inte den enda som är. Nu när vi har kommit en bit in i December är det många personer som börjar uppleva det som en smula jobbigt. Du behöver inte misströsta. Det finns många saker du kan göra för att pigga upp dig själv. Sätt dig ner med en god kopp te och några skedar nyttig, välsmakande honung och pigga upp ditt humör.

 

Se på resesidor

Något som verkligen kan pigga upp i vintermörkret är att surfa runt på olika resesidor. Att drömma sig bort till Sydamerika kan jaga bort till och med den värsta vintertröttheten. Fundera över om du vill resa bort över jul eller vid något annat tillfälle. Det beror såklart på om du har små barn eller inte. Har du skolbarn så måste du nästan hålla dig till när skolorna har lov.

 

Köp en ljuslampa

Att vakna långsamt på morgonen kan vara en stor hjälp när alarmklockan ringer obarmhjärtigt kl 6 på morgonen. En ljuslampa ger dig ett mer ”naturligt” uppvaknande utan att det blir speciellt abrupt.

 

Ät rätt

Att äta en bra kost om vintern har en positiv effekt på ditt humör. Se till att få i dig en massa grönsaker. De är som du säkert vet den bästa källan till vitaminer. Ta dig en ordentlig funderare över vad som är en sund kost. Fiberrika grönsaker , nötter, honung och en massa frukt kommer du långt med.

Motionera

Motion kan verkligen få endorfinerna att flyga runt i kroppen. Vissa personer tycker att den bästa stunden på dagen är efter en lång joggingtur. Kanske är du en av dessa? Annars kan det vara en bra idé att ta sig en ordentlig funderare över vilken typ av motion du tycker är spännande. Det är verkligen en smaksak om fotboll, dans eller fitness är den sport som passar bäst. På många gym finns det ofta möjlighet för att prova på en timme och se hur det känns. Det kan ibland vara lite svårare att få en provtimme när det gäller dans men det kan vara en bra idé att höra efter.

 

Lyssna på bra musik

Se till att ladda ner lite bra musik och lyssna på när det är grått utanför. Det kan verkligen pigga upp! Kanske ska du höra på en ny genre som du inte hört förut?

Gå ut och ha kul

Det är verkligen viktigt att tänka på att göra något skoj när det är mörkt utanför. Gå i biografen och se en bra film. Eller kanske ska du gå ut på en spännande restaurang? Kanske är en god argentinsk biff något för dig eller varför inte honungsglaserad getost på en grekisk restaurang? Ska du verkligen ta ut svängarna kanske etiopisk mat kan var något? Bor du i en större stad finns det ofta ett bra restaurangutbud. Det roligaste är ofta att tänka alternativt. Kommer det snö är det bara om att ge sig ut och göra en snöängel!

 

 

Om du provar något eller alla ovanstående tips är du förhoppningsvis på väg mot en mer glädjerik och mer meningsfull vinter.