» Blog » Släpp kreativiteten lös med transferpapper

Släpp kreativiteten lös med transferpapper

Har du aldrig testat att använda dig av transferpapper tidigare? Då bör du verkligen ge det en chans. Det enda du behöver för att komma igång är en bläckskrivare och transferpapper. Svårare än så är det inte. Kom dock ihåg att de flesta typer av transferpapper inte fungerar ihop med laserskrivare. Du behöver alltså ha tillgång till en bläckskrivare.

Man kan göra så otroligt mycket med just transferpapper. Här är ett par exempel på användningsområden.

Tryck egna t-shirtar

Att trycka sina egna t-shirtar är något som är mycket populärt, speciellt bland olika firmor och företag. Många större företag beställer sina tryckta t-shirtar och gör därför inte arbetet själva. Det alternativet passar dock inte alla företag, speciellt inte de mindre företagen.

 

Ett alternativ kan därför vara att trycka sina egna t-shirtar med hjälp av transferpapper. Genom att trycka dina egna t-shirtar kan du i många fall spara en hel del pengar. Pengar som ditt företag sedan kan lägga på annat. Ni får era egna tryckta t-shirtar, men ni behöver inte beställa fler än ni behöver. Det är riktigt smart.

 

Skapa fantastiska inredningsdetaljer

Om du inte driver ett företag, kan du fortfarande få användning för transferpapper. Du kan till exempel skapa vackra och unika inredningsdetaljer till ditt hem. Det kan vara allt från att trycka ett vackert mönster på dina gardiner till att trycka ett fint motiv på dina soffkuddar.

Transferpapper kan användas på en mängd olika typer av tyger. Det ger dig många möjligheter att låta din kreativitet få flöda fritt.
Bomullstyger är den typ av tyg som fungerar allra bäst. Om du vill kan du dock experimentera lite med olika material och se vad som fungerar bäst för just dig.

Gör dina egna accessoarer

Ett annat bra exempel på vad du kan göra med lite fotopapper är att skapa dina egna accessoarer. Köp en enkel scarf och tryck ett passande mönster på den. Sy din egen bärkasse och dekorera den med något som är speciellt för dig. Kanske känner du att du behöver en mer personlig väska till din outfit? Då kan du köpa eller sy en väska för att sedan trycka ditt namn på den.

Det är verkligen endast din fantasi som sätter gränserna när det kommer till tryck med transferpapper.

 

Allt du behöver

Känner du dig äntligen sugen på att testa tryck med transferpapper? Då är det här allt du behöver för att komma igång. Som tidigare nämnt behöver du en skrivare och lite transferpapper för att kunna skriva ut dina tryck.

När dina tryck är utskrivna, behöver du först och främst något att trycka på. När du har dina tryck och det du vill trycka dem på, behöver du bara applicera dem. Detta gör du med hjälp av ett strykjärn eller en speciell transferpress. Det sistnämnda alternativet kan vara extra bra om du har tänkt att trycka mycket och ofta. Annars duger ett enkelt strykjärn fint.
Detta är allt du behöver för att kunna komma igång.