» Blog » Registrera och förnya din LEI kod enkelt och snabbt

Registrera och förnya din LEI kod enkelt och snabbt

Idag är det enklare än någonsin att förnya sin LEI kod eftersom att det görs på nätet. Därför är det även snabbare än någonsin, och det tillåter dig att få tillgång till de ekonomiska marknaderna världen över från din dator. Ska du göra en monetär transaktion och behöver få igenom den snabbt men inte erhåller en LEI kod i dagsläget är det enkelt och snabbt att upprätta. Allt du behöver är en enkel registrering och så är du snart i gång. I dag är det likaså allt mer populärt än någonsin för privatpersoner att handla och transferera pengar på nätet ifrån den trygga miljö som är hemmet, utan hjälp från professionella. Det kräver dock höga krav på säkerhet och diskretion. Att LEI koder införts är ett sätt att tillfredsställa dessa krav och samtidigt är det ett sätt att hindra kriminella transaktioner av pengar.

Registrera din LEI kod och få en säkrare transaktion

LEI nummer är dock ingenting som funnits över lång tid. Det är som nämnt ett ganska nytt påfund och infördes som krav år 2018 för alla parter som önskar handla med de europeiska finansmarknaderna. Man upptäckte att det ökade säkerheten rejält, både för banker och privatpersoner. Och med en registrerad LEI kod kan du, när som helst, köpa och sälja värdepapper så som aktier, fonder och obligationer till och med företag och den globala finansmarknaden. Att detta öppnat upp möjligheter för nya inkomstkällor är inte något att sticka under stolen med. Tvärt om, har det skapat arbete ifrån människors tidigare intressen att bryta sig fri från dagsverke och så kallade nio till fem jobb. Att denna nya marknad är ett symptom på framtiden är en självklarhet, och du som läser detta har säkerligen i tanken visualiserat hur din bättre framtid kan se ut. Genom att registrera en LEI kod idag tar du första steget mot en framtid där du har större ansvar än någonsin över din ekonomi.

Vad är en LEI kod?

En LEI kod – där LEI står för Legal Entity Identifier – är ett sätt att registrera en juridisk person som företag för att kunna ha en roll i den globala finansmarknaden. Framtiden förutspås grundas på LEI nummer då dessa också kan användas som identifierare så som ett identitetskort. Att det är värdefullt att ha en sådan registrering är därmed något som kan konstateras. I dagsläget betyder bristen på LEI nummer en brist på tillgång till handel, så därför kan det vara bra att tänka på att se till att registrera LEI kod så fort som möjligt om det är så att ens verksamhet till stor del grundar sig på handel så som denna, eller om det är så att man är nyföretagare och vill köpa och sälja med det kapital man får in ifrån sin mer fysiska verksamhet. Och hur registrerar man ett LEI nummer då? Privata liksom statliga organisationer är dem som utfärdar registreringarna medan dessa kontrolleras av ett omfattande organ för att säkerställa dess äkthet och säkerhet.