» Blog » Rätt resväska gör resan lätt

Rätt resväska gör resan lätt

Resväskor finns för alla smaker och behov, men vilken resväska passar just dig? Det är många detaljer att fundera över innan du bestämmer dig, och det är inte bara du som ställer krav på din packning – det gör även flygbolagen. Här följer några av de bästa tipsen när du ska investera i en ny resväska:

 

Utseendet – inte bara en smaksak

Vill du ha en diskret resväska eller vill du sticka ut med något exklusivt eller färgstarkt? En annorlunda väska är lättare att hitta på bagagebandet och risken för att någon tar fel är mindre. Men väljer du en dyr och exklusiv väska är risken stor att någon knycker den. Unik men inte exklusiv är vårt tips.

 

Hård eller mjuk?

Resväskor delas in i två kategorier – hårda och mjuka. Den hårda väskan fungerar som ett effektivt, skyddande skal runt din packning. Nackdelen är att den inte är särskilt flexibel. Den mjuka väskan har ofta en hård, skyddande baksida och botten men mjukare ovansida och framsida. Den är mer flexibel, och finns även i modeller där du kan justera storleken efter behov. Den mjuka väskan har ofta praktiska fack för pass och biljetter på utsidan. Den mjuka väskan är idealisk som kabinväska, men kan utan problem checkas in om du packar det mest ömtåliga nära den skyddande botten.

 

Hjul – ja tack

En väska med hjul underlättar något fantastiskt, förutsatt att det är hyfsat jämnt underlag där du ska ta dig fram. De flesta resväskor har idag fyra roterande hjul, så kallade spinners. Fördelen med fyra hjul är att du både kan dra väskan upprätt bredvid dig, eller lutande bakom dig som en tvåhjulig väska. Ett tredje alternativ är en bag med hjul, då kan du även bära väskan på axeln. Oavsett vilken väska du föredrar, rekommenderar vi att den har minst två hjul!

 

Håll koll på vikten

En väska med låg vikt är mycket lättare och roligare att kånka runt på. Det är också lättare att hålla sig inom flygbolagens gränser för bagagets vikt.

 

Lås om dina saker

Det känns tryggt att kunna låsa väskan om du måste lämna den utom synhåll eller checka in den. De flesta resväskor idag har inbyggda lås. Ska du åka till USA kan det vara bra att komplettera med TSA-lås, om inte väskan redan har ett.

Störst är inte bäst

Köp inte för stor väska. Den blir bara tung och otymplig och du lockas att packa med en massa onödiga grejer. Även om väskan har hjul kommer du att behöva lyfta eller bära den ibland. Vill du resa smidigt och vet att det kan bli långa promenader med packningen, kan du med fördel kombinera en mindre resväska med en ryggsäck som handbagage.

 

Kombinera flera!

En kombination av flera väskor i olika storlekar är helt klart ett vinnande koncept. Då kan du välja väskor efter vilken resa du ska göra, och du vet med säkerhet att ingen av väskorna är för stor och tung för dig att bära.

 

Resväskor i set för flexibel packning

Hos TecTake.se hittar du ett noggrant utvalt sortiment av resväskor i en rad olika modeller och storlekar. Väskorna är mycket slitstarka och robusta utan att vara tunga och klumpiga, allt för att du ska kunna resa så smidigt som möjligt. Flera av resväskorna säljs i set om tre eller fyra i olika storlekar. Då har du alltid en resväska i rätt storlek för varje tillfälle – eller en för varje familjemedlem. Väskorna går att förvara inuti varandra när de inte används, så tar de inte mer plats än en enda resväska. Praktiskt! Du hittar TecTakes resväskor här.