» Blog » Plugga i gamla goa Göteborg!

Plugga i gamla goa Göteborg!

Är du sugen på att studera i Göteborg? Göteborg har en utbildning för alla, oavsett vem du är eller vad du vill uppnå med ditt studerande. Hos Göteborgs Universitet eller Chalmers Tekniska Högskola kan du välja mellan mängder av program och utbildningar i världsklass. Börja läsa ett kandidatprogram, eller varför inte bygga på en av dina redan färdiga utbildningar med ett masterprogram? Universiteten och högskolorna har ett brett urval av utbildningar för dig som vill bli till exempel lärare, läkare, ingenjör eller tandläkare. De är bara några exempel på vad du kan bli genom att studera vid en av Göteborgs universitet eller högskolor.
I Göteborg hittar du även mängder av bra vuxen- och yrkesutbildningar. Där kan du bland annat utbilda dig till frisör, bartender, hälsocoach, massör, projektledare eller makeupstylist. De olika vuxen- och yrkesutbildningarna ger dig en yrkestitel som gör det möjligt för dig att arbeta med det du verkligen brinner för.

Utöver de olika programmen och utbildningarna, kan du även läsa enskilda kurser. Med de enskilda kurserna kan du bygga på din färdiga utbildning, och på så vis öka din kompetens inom ditt område.

Besök gärna de olika skolorna och universiteten under deras öppet hus-dagar för att ta reda på mer om de utbildningar du är intresserad i.

När du har valt en utbildning som passar dig, är det dags att leta efter en studentbostad i Göteborg.

 

 

Hitta ditt studentboende i Göteborg

Behöver du en studentbostad i Göteborg? Det kan vara svårt att snabbt få tag på en bostad i Göteborg, då efterfrågan är stor. Därför är det extra viktigt att börja leta efter en bostad i riktigt god tid. Ett bra tips är att sätta sig i kö hos till exempel Chalmers Studentbostäder eller SGS Studentbostäder så fort du vet vad du vill studera i Göteborg. Ju tidigare du sätter dig i kö, desto större är chansen att du får en studentbostad i Göteborg i tid till studiestarten.

Ett annat alternativ är att hyra vanliga eller privata rum och lägenheter en bit utanför kommunens gränser. Där kan det vara snabbare och lättare att hitta en bostad. Det kan även vara mycket billigare.

På hemsidor som till exempel bostadsportal.se kan du hitta allt från enskilda rum till större studentlägenheter i Göteborg.

Ibland kan det vara nödvändigt att hyra ett rum eller en lägenhet i andrahand. Det gäller dock att vara försiktigt, då det kan förekomma falska annonser. Därför ska du helst vara försiktig när den som vill hyra ut ber dig att betala i förskott.

Ett annat bra sätt att hitta en bostad på är att ta hjälp av sociala medier som till exempel Facebook. Skriv ett positivt inlägg om dig själv och be dina vänner och din familj att dela det. Om du aldrig tycks komma ur de långa bostadsköerna, kan detta vara bra att testa. De flesta studerande i Göteborg hittar faktiskt sina första studentbostäder genom sitt egna nätverk. Även om du kanske inte hittar det perfekta boendet direkt, så har du i alla fall något att börja med.