» Blog » Kök med Göteborg som inspiration

Kök med Göteborg som inspiration

Älskade Göteborg. Göteborg är en stad som är otroligt lätt att förälska sig i. Det är en storstad som är rik på både kultur och natursköna platser. Det är en storstad som alltid känns välkomnande och varm. Det är de goa och glada göteborgarna och de hemtrevliga omgivningarna som gör Göteborg till den fantastiska stad den är.

Låt dig inspireras av Göteborg när du ska skapa ett nytt kök. Gå in på Köket Göteborg för att hitta en köksleverantör i Göteborg. De kan hjälpa dig med att komma igång med ditt nya kök. Det kan vara bra att ha en plan i förväg, innan du pratar med en köksleverantör. Det gör deras arbete lite lättare, och du kan vara säker på att du får det kök du verkligen vill ha.

Vet du inte vart du ska börja med din plan? Det första du bör tänka på är vad du vill ha i ditt kök och hur du vill att det ska fungera. Är det viktigast med mycket arbetsyta? Vill du ha mycket plats till förvaring? Vilka vitvaror ska du ha i ditt kök? Ska de vara synliga eller döljas bakom luckor? Allt du kan planera och anteckna i förväg är bra.

När du har din grundplan kan du börja leta efter inspiration till själva interiören. Som tidigare nämnt så är Göteborg fullt av kultur och annat som man kan använda som inspiration.

 

Hav och hamn

Göteborg är nog mest känt för sitt fiske, sina hamnar och sin otroligt vackra skärgård. När du ska designa kök med tema Göteborg, kan du använda dig av allt detta. Inspireras av havets färger och alla olika material man kan stöta på och vid havet.

 

Runda fönster kan ge dig känslan av att vara ute och segla på havet.

 

Få till en riktig havskänsla med hjälp av olika nyanser av blått och grått. Komplettera gärna med vitt och svart. Även detaljer av trä kan passa utmärkt i detta tema. Det kan vara till exempel hyllor, bänkskivor eller matgruppen. Material så som sten och kakel kan också vara bra.

 

Ditt Göteborg

 

Som sagt så är väl havet och skärgården något de flesta av oss tänker på när vi hör ordet Göteborg. Men vad är Göteborg egentligen för dig? Vad har du för minnen och anknytningar till denna fantastiska plats? Kanske har du aldrig tänkt på det tidigare? Gå en tur genom staden. Genom parkerna och förbi vattnet. Skriv gärna ner dina tankar. Skriv ner det du ser under din promenad. Så fort du ser något som får dig att tänka ”Det här är Göteborg för mig.” så skriv ner det direkt.

Ta gärna lite bilder när du är ute. Kanske stöter du på en sak eller ett material som du skulle vilja använda dig av i ditt nya kök. Det finns så mycket man kan använda sig av, bara man öppnar sina sinnen ordentligt. Det är en av de roligaste delarna med att designa sitt eget kök.

Så gå ut på en upptäcktsfärd och låt dig inspireras av ditt Göteborg!