» Blog » Harry Potter museum i London | Resmålet som du inte vill missa

Harry Potter museum i London | Resmålet som du inte vill missa

När varje dag börjar se likadan ut och när den stressiga vardagen blir för mycket är det dags att ta semester. Du har jobbat flitigt och det är nu hög tid att få njuta av en paus från arbetet och åka utomlands. Ett ypperligt resmål är då just Harry Potter museum i London som tar dig till en helt annan värld och bjuder dig på din livs upplevelse. Nedan ska vi gå in mer på vad du kan förvänta dig av den här sevärdheten, så fortsätt att läsa och bli inspirerad!

 

Vad kan du förvänta dig att få uppleva på museet?

 

Om du är någon som uppskattar Harry Potter böckerna, filmerna eller helt enkelt vill få ta del av en utomordentlig upplevelse är det ett måste att besöka Harry Potter museum i London. Du har möjligheten att besöka museet mellan februari och oktober för den vanliga upplevelsen eller så kan du åka dit mellan mitten av november och slutet av januari för ”Hogwarts in the Snow”. Då kan du förvänta dig julpyntning och en äkta julkänsla som du inte vill gå miste om. Med andra ord är det väl värt att besöka platsen både under sommaren och vintern.

 

Vad kommer du då egentligen att kunna se hos Harry Potter museum i London? Det är bland annat dockor som föreställer Harry Potter karaktärerna som är uppställda med peruker och de rätta kläderna. Du kan även få se specialeffekter, konstgjorda varelser och information kring hur de olika scenerna från filmerna spelades in. Flera viktiga platser från Harry Potter serien har återskapats hos Harry Potter museum i London så att du ska få en realistisk känsla av att faktiskt befinna dig i Harry Potter världen.

 

Upptäck resten av London

 

Utöver att besöka Harry Potter museum i London finns det mycket mer att se i staden som du utan tvekan kommer att älska. Varför inte exempelvis njuta av lokala delikatesser såsom Fish’n Chips eller en full English Breakfast. Det finns många mysiga caféer som du inte vill gå miste om, och detsamma kan sägas för sevärdheterna. Big Ben, Buckingham Palace och London Eye är bara några få exempel på sevärdheter och attraktioner som du bara måste ta del av. Färdmedel är det heller inte snålt med i London, så du kan pusta ut och vara säker på att transportmöjligheter alltid finns tillgängliga för dig.

 

Se till så att du planerar din resa på rätt sätt

 

Oavsett om du vill uppleva Harry Potter museum i London eller någon helt annan plats utomlands är det viktigt att planera för att se till så att allt går så smidigt som möjligt. Du kan exempelvis börja med att bestämma dig för vilket hotell som blir passande samt vilket färdmedel som du föredrar. Jobba därefter på en lista över din packning så att du vet exakt vad du ska ta med dig när det är dags att packa resväskan. Med allt detta sagt, börja din planering redan idag och se till så att du inte går miste om Harry Potter museum i London!