» Blog » Gör mor extra glad på mors dag!

Gör mor extra glad på mors dag!

Mors dag är dagen då vi firar våra mödrars hårda arbete och slit. De är då vi visar dem hur älskade de verkligen är. De förtjänar verkligen lite extra uppassning ibland.

Trisslotter och blombuketter i all ära, men inget slår en riktig och väl genomtänkt gåva. Med en perfekt mors dag present kan du göra din mammas dag extra minnesvärd. Här är några tips på riktigt bra presenter som du kan köpa till din mor på mors dag.

Köp en upplevelse

En upplevelse är alltid en mycket uppskattad mors dag present. Det kan vara allt från chokladprovningar till ridturer bland bergen. I dag är det lätt att köpa upplevelsepaket. De är ofta riktigt prisvärda. Ibland finns det till och med kombinerade paket där till exempel mat och biobesök ingår i samma paket.
Upplevelser är bra presenter, eftersom de skapar många lyckliga minnen.

 

Presentkort

Att köpa ett presentkort som mors dag present är också ett mycket bra alternativ. Man kan välja att köpa presentkort som kan användas i specifika butiker, men det finns även presentkort som kan användas i hela köpcentrum eller stadsdelar! Man kan alltså anpassa sitt presentkort lite hur man vill.

Om du vet att din mamma saknar nya köksredskap, kan du alltid gå efter en butik som säljer just det. Om du däremot inte riktigt vet vad din mamma vill ha eller behöver, är de mer fria presentkorten att föredra. Då kan hon själv välja vad hon vill använda sitt presentkort på.

Graverade smycken och nyckelringar

En graverad nyckelring eller ett halsband kan bli en perfekt mors dag present. Välj ut en bild som betyder mycket för din mamma. Det kan vara en bild från den där underbara semesterresan, eller kanske en babybild på dig och dina syskon? Välj gärna en bild med många positiva känslor, så kan du vara säker på att din mamma kommer att älska sin graverade present.

 

Spaweekend

Du som vill skämma bort din mamma lite extra på mors dag kan ju alltid bjuda med henne på en spaweekend. Spabehandlingar är riktigt bra. Det visar att du verkligen bryr dig om din mammas hälsa. Det kommer hon garanterat att sätta stort pris på.

Du kan själv bestämma om det ska vara enskilda behandlingar eller en hel helg med behandlingar och god mat. Låt din mamma få ladda upp sina batterier.

 

Bjud hem henne på middag

En till riktigt bra mors dag present är att bjuda på en god middag. Det behöver inte vara en lyxig trerätters middag. Bara att laga hennes favoriträtt kan vara nog så bra. Oavsett hur avancerat du väljer att utföra det, kommer hon garanterat att uppskatta det. Hon behöver ju inte laga maten själv för en gångs skull. Du får även en chans att skryta med dina matlagningskunskaper.

Har du inga matlagningskunskaper? Då kan man faktiskt hyra in en kock som kan göra jobbet åt dig. Eller varför inte beställa hem lite färdig cateringmat? Självklart fungerar vanlig take away, men catering eller hemmakock känns lite mer lyxigt.