» Blog » Gör dig julfin

Gör dig julfin

Julen är, om inte vår allra största, en av våra största och viktigaste högtider på året. Det är då familjer, vänner och bekanta samlas och bara hr det bra tillsammans. Gott sällskap, god mat och julklappar i mängder.

För att få till den där perfekta julstämningen behövs såklart den rätta looken. Man vill ju inte gå runt i vanliga vardagskläder till jul. Du vill såklart att alla andra ska tänka på just julen när det ser dig. Du kan få till en bra jul-look med hjälp av bland annat jultröjor, julklänningar, makeup i julens färger och julaccessoarer.

Grunden till din outfit

För att få till din bästa juloutfit behöver du först och främst en bra grund att utgå från. Det kan vara gamla hederliga jultröjor, julklänningar eller bara en kombination av plagg i julens färger. Om man vill vara mer humoristisk, kan man välja att bära en så kallad ”ugly christmas sweater”, en ful jultröja. Vill du däremot vara lite mer förförisk eller feminin, kan du med fördel välja att bära julklänningar.

Det bästa är att försöka hålla sig till en stil. Antingen kan man välja en färgrik och mönstrad look, eller så kan man hålla sig till enstaka färger för en mer stilren look. Det ör helt upp till dig och din smak.

 

Typer av julklänningar

När det kommer till just julklänningar, finns det massvis av olika typer. Det finns allt från riktigt sexiga klänningar till lite mer familjevänliga julklänningar. Ska du till exempel på en jullunch med arbetskamraterna, kan en helt vanlig julmönstrad klänning passa fint. Om du ska på en romantisk dejt, är ju alltid en mer inbjudande klänning ett bättre val.

De allra flesta julklänningar är bra på att ta fram en kvinnas former. Något som till exempel jultröjor inte kan. Om du verkligen vill visa din feminina sida och skönhet, ska du därför välja en julklänning som bas till din outfit.

Toppa med accessoarer

När du har gjort ditt val av plagg, är det dags att lägga till accessoarer till din look. Det är lätt att hitta accessoarer med jultema. Man kan till exempel köpa örhängen som ser ut som små julgranskulor. De är ofta riktigt billiga, men ger mycket julkänsla. Ofta kan man även hitta juliga armband och halsband i butikerna.

Om man vill vara extra julig, kan man använda sig av julgransglitter eller liknande som en boa. Det kan även vara snyggt att linda in sin väska med lite glitter. Om det finns en tid på året när man aldrig kan få för mycket glitter är det runt jul.

Sminkningen

Själva sminkningen är minst lika viktig som plaggen och accessoarerna. Om man kan matcha färgerna på sitt smink med färgerna på plaggen och accessoarerna så har man verkligen nått toppen. Man kan komma riktigt långt med lite ögonskugga och glittersmink. Om man verkligen inte kan få nog av just glittret, kan man ta det ett steg längre och använda glitterspray till håret också.

Sminkningen är verkligen pricken över i. När den är färdig är du äntligen klar för julfirandet!