» Blog » Fälgar som talar

Fälgar som talar

När det kommer till olika komponenter på en bil är det få vilka kan uttrycka så mycket som fälgarna. De kan visserligen vara helt fabriksmonterade och inget mer med det. Inga som står ut i mängden eller drar blickarna till sig.

 

Men många väljer att byta sina fälgar. Pimpa åket som det populärt kan kallas bland ungdomar.  Och då säger det plötsligt lite om vem man är som person. Det avslöjar nödvändigtvis inte några djupare hemligheter, men aningen talande kan det vara.

 

Låt oss ta en lite humoristisk titt på det.

 

Personlighet som sitter i hjulen

Fabriksmonterade och aldrig bytta; skvallrar om en något fantasilös person. Man dricker fatöl eller husets vin, tittar på samma TV-program vecka ut och vecka in, väljer alltid säkra kort när man äter ute och chansar aldrig med något ovanligt. Det är absolut inget fel med detta. Man är lätt att umgås med och skapar sällan något som kan ställa till det.

 

Aluminiumfälgar; på en bil med rätt motor kan man nog till och med vara lite avundsjuk och beundra det estetiska, inse att det här är en person som antagligen uppskattar sin bil lika mycket som sin bättre hälft. Med tuffa aluminiumfälgar på en ganska risig gammal medioker bil måste man börja undra hur fyra, skinande, snygga fälgar hamnat där.

 

Stora; då är man antagligen en av de personer som föredrar att tänka igenom saker ordentligt. Det finns en anledning bakom allt man väljer att göra i livet och det sker med mycket förarbete samt planering. Man äter müssli med torkad frukt på morgonen och tillåter aldrig en cigarett i bilen.

 

Silver eller krom; tenderar man att veva ner alla rutor och sätta musiken i bilstereon på högsta volym så fort man råkar befinna sig i områden där det är många människor som rör på sig. Man tar gärna selfies med bilen i bakgrunden, lägger upp kort på den i social media så ofta tillfälle ges. Man måste inte vara fåfäng för det, men lite åt det hållet hintar det om trots allt. Det är därför man valt just den här typen av fälg, det går att spegla sig i dem varje gång man går ut eller in i bilen.

 

Svarta; då är man främst ute efter att leva hela livet som en enda lång semester kombinerat motionsrunda. Vare sig det är springandes på stränder eller nedför skidbackar på en snowboard. Med största sannolikhet spenderar man många av veckans dagar på gym, och bilen är egentligen inget annat än ett verktyg för att ta sig mellan dessa ställen.

 

Flerfärgade; Då har man verkligen valt att sticka ut och har säkert någon artistisk sida som inte alltid får komma ut ordentligt annat än genom de prylar man väljer att köpa. Man får aldrig sin bok skriven och målandet av akvareller går trögt, men med lite färger på fälgarna vill man visa världen sin kreativitet och individualitet. Det finns inte en chans att människor som passerar bilen kommer missa hur den smyckats extra, och det är hela poängen.