» Blog » De allra bästa skämten till festen

De allra bästa skämten till festen

Ska du hålla i någon form av tillställning? Kanske är det en återföreningsfest för dig och dina gamla klasskamrater, eller kanske är det en firmafest? Oavsett vilken typ av fest det rör sig om, kan det alltid vara bra att ha förberett lite underhållning och några bra isbrytare.

Roliga skämt av olika slag är perfekt till just detta. Det finns många olika typer av skämt. Här följer några av dem.

Alla barnen

Alla barnen skämten är några av de mest klassiska typerna av roliga skämt. Du har säkert hört dem tusentals gånger under ditt liv. Trots detta blir de aldrig helt för gamla, då de kan altereras i all oändlighet. Du kan göra dem precis så barnvänliga som du vill. Du kan även välja att gå mer åt vuxenhållet, ja till och med göra dem riktigt grova. Allt beror på din målgrupp. Ett exempel på alla barnen-skämt:

Alla barnen gick till skolan utom Edith hon hade ledigt.

 

Pappaskämt

De så kallade pappaskämten, eller dad jokes på engelska, är även de klassiker. Pappaskämt är roliga skämt som ofta är väldigt underskattade. Det typiska pappaskämtet är en dålig men ändå charmerande ordvits. De är ofta väldigt lätta att förstå för de flesta, så det brukar kunna gå hem i många fall. Ett bra exempel på ett typiskt pappaskämt:

Hur många personer bor det i Kanadas huvudstad?

Åtta-va?

Norgehistorier

Alla älskar väl en god gammal Norgehistoria? Ja, kanske inte norrmännen själva då. Men de allra flesta Norgehistorier brukar vara uppskattade, till och med av våra grannar i väst. Om du har norrmän i din umgängeskrets kan du peta till dem lite med en liten retsam Norgehistoria.

Här är en typisk Norgehistoria:

Varför hittade inte norrmannen isbitarna?

Han hade tvättat dem i varmvatten.

 

Bellmanhistorier

Bland barn och unga är Bellmanhistorierna extremt populära, men de kan även passa på mer vuxna tillställningar. Då de allra flesta har hört en eller ett par Bellmanhistorier under sina liv, kan de bli riktigt uppskattade. De kan verkligen väcka gamla barndomsminnen till liv igen. De passar perfekt till återträffen med skolkamraterna.

Här är en Bellmanhistoria:

 Bellman lättade på trycket mot ett plank. Då kom en polis förbi och sa:

– Det där är mot lagen!

– Nej, sa Bellman. Det är mot planket!

 

Dåliga skämt

De dåliga skämten är de allra lamaste av de lama skämten. De är verkligen bottenskrapet. Detta behöver dock inte betyda att de inte kan framtvinga ett skratt eller två. Dåliga skämt kan även de vara roliga skämt. Här hittar du dåliga skämt.

Man skulle även kunna klassificera pappaskämt under dåliga skämt. Till viss del kan även alla barnen-skämten också hamna under denna kategori. Över lag är de ofta väldigt förutsägbara, men det är just det som kan göra dem extra roliga. Det kan få dig att tänka ”Självklart. Varför tänkte jag inte det direkt?”. Det är precis det som gör de ”dåliga” skämten till roliga skämt.

Alla har olika humor

Det finns roliga skämt för alla typer av humor. Det gäller bara att anpassa sina skämt efter publiken. Smaken är som baken. Man vill ju inte att en pinsam tystnad uppstår. Ska du samla på dig skämt inför en fest, försök då att tänka på vilka som deltar.