» Blog » Bli av med dina smärtor

Bli av med dina smärtor

Går du runt och lever med smärtor varje dag? Smärtor kan verkligen förstöra det mesta. Det kan ta allt det roliga ur vad som helst. Smärtor kan göra det enormt svårt, nästan omöjligt, att faktiskt njuta av saker i livet. Men det finns bra och effektiv hjälp att få när det kommer till de flesta typer av smärtor. En kiropraktor Uppsala kan hjälpa dig med många av de allra vanligaste smärtorna. Här är några exempel på olika typer av smärtor du kan få hjälp med hos en kiropraktor Uppsala.
Smärtor i rygg och länd

De allra flesta drabbas av någon form av rygg- eller ländsmärtor någon gång i livet. Det är riktigt lätt hänt att man skadar sig på grund av tunga lyft eller att man bara sitter fel på jobbet. Allt för många går runt med sina smärtor utan att söka hjälp för dem. Det är riktigt synd, för det finns ofta bra hjälp tillgänglig för de allra flesta. Man ska bara ta sig samman till att faktiskt ta det första steget och påbörja en behandling. Sök hjälp hos en kiropraktor Uppsala om du har problem med din rygg eller länd.

Rygg- och ländproblem behandlas på lite olika sätt, men de allra vanligaste typerna av behandlingar är mjukdelsbehandling och ledmobilisering. Ofta uppstår ryggbesvär på grund av irritationer i ryggens muskulatur. Då är det viktigt att man får sina muskler att slappna av. Detta gör man men speciella övningar som styrker och stabiliserar. Den vanligaste orsaken till muskelsmärtor i ryggen är stillasittande eller fel arbetsställning.

I vissa fall kommer smärtan från diskarna eller någon av de många nerverna i din rygg. Dessa smärtproblem kan kräva lite andra metoder för att du ska kunna bli smärtfri, men det är inte alls omöjligt att få hjälp med dem.

Nacke och axlar

Det är även vanligt att ha ont i sina axlar eller i sin nacke. Nackspärr och spänningshuvudvärk är de två vanligaste typerna av nackproblem. Dessa smärtor beror ofta på ofrivilliga muskelsammandragningar eller spänningar i muskulaturen. Även här gäller det att försöka mobilisera området och få musklerna till att slappna av. En kiropraktor Uppsala kan visa dig hur du ska göra för att du ska bli av med dina nack- och axelproblem för gott.

Om du har varit med om en olycka och fått en whiplashskada är även detta något som en kiropraktor kan hjälpa dig med. Whiplashskador delas in i grader beroende på hur svår din skada är. Skalan går då från Grad 0 till Grad IV, där grad 0 är problemfri och grad IV är för de allra svåraste nackproblemen.
Ledvärk

En professionell kiropraktor Uppsala kan även hjälpa dig med en del av dina ledbesvär. Om du till exempel har ont i ett knä kan en kiropraktor kika lite närmare på det för att ta reda på vart smärtan kommer ifrån. Man brukar först och främst kolla på om smärtan beror på artros eller om det är en muskel- eller senskada. Utifrån denna information kan du sedan påbörja en behandling.

Du kan även få hjälp med armbågsproblem som till exempel tennisarmbåge eller liknande skador.