» Hus & Hem » Att välja de perfekta Nespresso kapslarna

Att välja de perfekta Nespresso kapslarna

Olika sorters Nespresso kapslar finns det många av, och inte är det svårt att förstå varför när man tar hänsyn till hur populärt det har blivit att dricka Nespresso kaffe. Så länge man har en Nespresso-maskin tillhands kan man njuta av mycket välsmakande kaffe som enkelt bryggs med hjälp av små kapslar. De olika smakerna kan komma från en lång rad länder såsom Italien, Brasilien eller Colombia för att enbart nämna några få – men vad de alla har gemensamt är den utomordentliga smaken. Tack vare Nespresso kapslar kan man alltid njuta av högkvalitativt kaffe.

Intressanta Nespresso startpaket

Det som är så trevligt med Nespresso kaffe är just hur många olika smaker man kan välja mellan. Ens favoriter kanske dock inte kommer med ens Nespresso-maskin eller så är man ute efter att testa på någonting helt nytt. Lyckligtvis nog finns det diverse startpaket som tillåter en att provsmaka flera olika typer av kapslar för att finna de Nespresso kapslarna som man älskar som mest.

Vad sägs om ett paket med smakprover som är 100 % Arabica eller ett paket med tre stycken smaker från Colombia, tre smaker från Kenya och tre smaker från Brasilien – allt i ett och samma paket. Möjligheterna är nästintill oändliga.

Ekologiskt, koffeinfritt eller Lungo

Förutom de olika smakerna är Nespresso kapslar framtagna med hänsyn till de typerna av kaffe som olika personer föredrar. Man kan exempelvis välja Nespresso kapslar med ekologiskt kaffe för de som värnar om miljön, eller vad sägs om koffeinfri Nespresso för de som vill kunna njuta av dess många fördelar.

Därtill får man inte glömma det så kallade Lungo-kaffet. Vad man menar när man tar upp benämningen Lungo är en förlängd espresso som består av dubbelt så mycket vatten tillsammans med en längre bryggning.

Kaffekapslar för att gynna hållbar utveckling

För att kunna kapsla in de fantastiska aromerna och försäkra sig om att kaffet förblir fräscht har det varit av yttersta vikt att använda sig av aluminium för Nespresso kapslar. En ytterligare fördel med aluminiumet har dock även varit att materialet är fullkomligt återvinningsbart så att det inte slösas på naturens resurser. Aluminium förlorar nämligen inte sina egenskaper oberoende av hur många gånger man än återvinner det, vilket inte enbart skyddar miljön utan även betyder att man kan dricka Nespresso kaffe med gott samvete.

Om man skulle producera metaller direkt från råmaterial så hade det behövts 95 % mer energi än om man helt enkelt återvinner aluminium, så det finns många positiva aspekter av att använda detta material. När ens Nespresso kapslar sedan har återvunnits så används aluminiumet bland annat till datorer, cyklar eller burkar – eller så klart nya Nespresso kapslar. Nespresso vet hur viktigt det är att ta vara på miljön och att göra allt som man kan för en hållbar framtid, och just detta åstadkommer de genom att använda ett 100 % återvinningsbart material till sina Nespresso kapslar. Om man är ute efter riktigt välsmakande kaffe med miljötänk så vet man därför vart man ska vända sig.